dimecres, 4 de setembre del 2013

CONEIXEU EL KAMISHIBAI?

El KAMISHIBAI és un teatret per a l’explicació de contes amb imatges.
KAMISHIBAI significa “teatre de paper” i és una forma molt popular d’explicar contes que recupera la forma tradicional japonesa de narrar-los mostrant les imatges a través d’un petit teatre de fusta.
Foto de doimatladam.blogspot.com
El seu format és un teatret de 60 x 40 cm. (aprox.) amb contes en làmines. Aquestes es fan lliscar per l’escenari del teatre. i, per la part del darrera, tenim la història escrita. El presentador o intèrpret (narrador), la va llegint a mesura que llisca les il·lustracions...
Fer un Taller de teatre de KAMISHIBAI, pot ser una manera interessant per treballar la tècnica de la narració oral, motivar a la lectura  i potenciar l’escriptura de textos narratius.
Foto de http://kamishibai.educacion.navarra.es
Les històries del KAMISHIBAI tenien típicament una lliçó per ensenyar. Després d'aprendre sobre la forma de l'escriptura i narració d’aquestes històries, podem escriure les nostres històries KAMISHIBAI amb els nostres alumnes i il·lustrar les làmines que l'acompanyen. D’aquesta manera, l'alumnat no només adquireix un rol d’oient, sinó el d’intèrpret i el de creador. 
Foto de Proyecto Kamishibai
Una activitat, sens dubte, didàctica, MOTIVADORA CREATIVA!

Podeu trobar més informació sobre el tema a:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...